Филмът на журналиста Георги Тошев и Ема Константинова "Портрет на една дама" ще бъде излъчен премиерно на "Киномания 2014" тази вечер, 25 ноември. 

"Портрет на една дама" всъщност е първият документален филм за гранд дамата на българското кино и театър Татяна Лолова. Лентата ще бъде показана от 18.30 ч в кино "Люмиер". 

Неотразимата актриса рядко дава итервюта за медии, но се е доверила на Тошев и екипа му, за да надникнат в живота ѝ на сцената, на снимачната площадка, пред фотографския обектив и зад кулисите. Любимката на поколения българи е жена с много лица - актриса, майка, съпруга, баба, свекърва, приятел, муза. Срещаме я там, където тя е във виръха си, но и в най-интимното ѝ кътче - у дома, сред най-близките. Такава, каквато не сме я виждали досега. 

С оперната звезда Светла Василева

Една неочаквана среща с брат ѝ в Париж ни повежда по маршрути, които Лолова открива преди повече от 30 години. Във френската столица тя среща и една специална жена, на която се възхищава – оперната звезда Светла Василева. 

Татяна Лолова в годината на своя красив юбилей - такава, каквато е. Без грим, равносметки и носталгия по миналото. Пълна с енергия, готова да продължи пътешествието на своя талант.