Мики Рурк - известният от недалечното минало холивудски образец за еротично излъчване и настоящ застаряващ мъжага с обезобразено от пластики лице, е отслабнал с 15 килограма по време на подготовката си за боксовия мач в Москва.

Това съобщи самият той на пресконференция в руската столица, прикривайки безбройните си татуировки под риза с дълги ръкави. Татусите мистър Рурк явно ще покаже чак на срещата, когато ще се съблече до кръста, за да демонстрира добре поддържано тяло.

Мики Рурк се връща към боксьорското си битие на 62 г. и ще излезе за един мач на ринга в Москва, където ще премери сили в добре платено шоу с два пъти по-младия от него американски професионален боксьор Елиът Сеймур (на 29 години). Срещата е подгряваща за боксовата гала, в която основните бойци са Руслан Проводников от Русия и Хосе Луис Кастильо от Мексико.

Холивудският ветеран и любител на Путин сподели пред журналистите, че винаги е посещавал Москва вечер и сега е щастлив да види града в следобедните часове. Дали градът е щастлив да види Мики точно в този му вид, е неизвестно.

Преди...

 

... и сега.

Мики Рурк наистина е бил профи боксьор известно време. Започва да блъска чувала 12-годишен. По-късно обаче става актьор и то не лош. Прочува с ролята си на богат сваляч в софт еротиката "9 седмици и половина", където изглежда красив почти като неустоимата Ким Бейсингър. Прави и няколко наистина силни роли в киното, като например на пройдохата-алкохолик-писател в "Барфлай" по сценарий на Чалс Буковски.

През 90-те години на миналия век качи като професионалист на ринга за 8 мача. Опитът не беше особено успешен. Мики получи сериозни наранявания по физиономията си и трябваше да се намесят хирурзи. Всичко това сложи край на боксовата му кариера тогава. Сега очевидно не заработва достатъчно в киното, щом се е съгласил да го удрят по лицето на тази възраст.