"Има такъв народ" внесе още в първия ден на новия парламент промени в Закона за политическите партии, в който държавната партийна субсидия да стане 1 лв. годишно на получен глас на избори, вместо сегашните 8 лв. 

Законопроектът вече е в парламентарното деловодство. С него логично се иска изменение на държавния бюджет за 2021 г., където сега е уточнена субсидията от 8 лв. за текущата година, както изисква действащият закон за партиите. 

Мотивът на депутатите от формацията на Слави Трифонов - уважение към волята на над 2,5 млн. избиратели, участвали в за малко неуспелия референдум, организиран от шоумена, тогава не политически лидер, и екипа му през 2016 г. Това била само първата стъпка за удовлетворяване на исканията на хората оттогава.  Решението отговаряло и на очакванията на гражданите за икономия на обществени средства. От "Има такъв народ" изчисяват, че за година ще бъдат спестени 21 026 961 лв. 

През 2019 г. ГЕРБ и партньори внесоха идеята за 1 лв. на глас субсидия, след като от епика на Слави разкриха, че Министерството на финансите грешно е смятало полагащите се пари и формациите са получавали повече от полагащите им се тогава 11 лв. на глас. "Надвзелите" суми - по решение на МФ, път трябваше да връшат суми, ако не - НАП да им ги събира принудително. Прие се обаче и предложението на ДПС щом се намаляват драстично държавните средства, да се върне практиката бизенсът да може да дарява суми на партии. Още с гласуването на следващия държавен бюджет субсидията стана 8 лв., но финансирането от фирми не бе отменено.

Сега от "Има такъв народ" казват, че след анализ ще продължат с измененията на тема "финансиране на партиите". Засега в проекта им бизнес даренията не са орязани.