Григор Димитров постигна поредния си успех през последната година. Най-добрият ни тенисист се класира на полуфинал в турнира на твърди кортове в Акапулко (известен и като Откритото първенство на Мексико – Mexican Open), след като отстрани седмия в схемата Ернест Гулбис от Латвия с 2:1 сета и 4:6, 7:6 (2), 7:5 в отделните части.

Така хасковлията взе реванш за загубата си от същия съперник преди две седмици в Ротердам, Холандия.

Първият сет бе белязан от размяната на бързи пробиви – четири поредни, по два за Григор и Гулбис, но латвиецът успя да постигне и трети и по този начин спечели и сета с 6:4. 

Втората част бе също така равностойна. Димитров сервира при резултат 5:6, геймът не тръгна добре за него (15:30), но българинът стартира отлична серия, която продължи и в последвалия тайбрек, спечелен със 7 на 2 точки.

Григор пренесе добрата си игра и в третия, решителен сет, който той взе – макар и трудно със 7:5, а с това и двубоя. С успеха си Димитров добави 180 точки за световната ранглиста и спечели 68 хил. долара от наградния фонд.

Следващият съперник на Гришо е седмият в света Анди Мъри. Шотландецът не се намира в най-добрата си форма, но в досегашните си три мача срещу българина е записал само победи без загубен сет. Сблъсъкът се очертава като финал преди финала.