Когато българските турци, евреи и роми са долу на тютюна, когато работят в мините, когато са медицински сестри или във фабриките, те не са проблем. Обаче когато се издигнат, покажат качества, се включат в процесите на интегриране и взимане на решение в нашата обща родина, тогава тези хора не могат да го понесат. Техният манталитет е да разглеждат тези общности като неблагонадеждни, като потенциални агенти.

Така лидерът на Национална партия Свобода и достойнство (НПСД) Корман Исмаилов коментира пред Нова ТВ броженията в управляващото мнозинство, които възникнаха след като Патриотичния фронт се обяви срещу назначенията на Орхан Исмаилов като зам.-министър на отбраната и на зам-председателя на НПСД Веселин Пенев за областен управител на София-град. Междувременно лидерът на НФСБ Валери Симеонов призова Корман Исмаилов да каже дали има връзка с покойния турски политик Неждет Мензир, който е бил директор на службите за сигурност в Истанбул.

Неждет Мензир е много известна публична личност, лека му пръст, който на мен ми беше като втори баща. Загубих баща си на 7 години, животът ме срещна с този човек, чието семейство е родом от Ардино. Човек, който е направил толкова много за българо-турските отношения, колкото много малко хора от тези, които днес се наричат патриоти, са направили, каза, казва за Мензир Исмаилов.

Той обясни, че се е запознал с Мензир, когато последният е дошъл в България като представител на една от най-големите турски инфраструктурни компании в областта на енергетиката, която е извършила строежа на централата в Гълъбово.

Той ме свърза с един негов приятел и направихме съвместно дружество за внос на ПВЦ профили, направихме малък бизнес за производство на стъклопакети, но когато навлязох в политиката, прекъснах бизнес ангажиментите си, казва Исмаилов.

Готов съм да се разгранича от всякаква форма на неоосманизъм, готов съм да се разгранича от Тодор Живков, готов съм да се откажа и отрека от дявола, коментира Исмаилов призивите на представители на Патриотичния фронт да се разграничи от политиката на турския президент Реджеп Ердоган.