13-годишно момче, което е обявено за изчезнало преди 4 години, беше открито вчера скрито зад фалшива стена на къща в Атланта, щата Джорджия, САЩ, съобщи Ройтерс. Детето веднага е било събрано с майка си, съобщават от полицията.

Арестувани са петима души, живеещи в къщата в Джунсборо, на 28 километра южно от Атланта. Това са бащата на момчето – Грегъри Джийн, 37, Саманта Джой Дейвис, с която той живее, и трите й деца, съобщава сержант Кевин Хюс от местната полиция.

Джийн и Дейвис ще бъдат обвинени в жестокост към детето, незаконно задържане, и възпрепятстване на полицай. Последното обвинение очаква и непълнолетните деца на жената.

Тийнейдърът всъщност сам е задвижил освобождаването си.

Наскоро той е успял да се добере до телефон и се е обадил на майка си. Полицията е отишла да го потърси в петък, но Джийн и Дейвис отрекли да са го виждали. Няколко часа по-късно, полицията се връща и отново претърсва къщата. През това време момчето звъни на майката, която предава на органите на реда, че синът й е скрит в дома.

„Откриха го скрит зад фалшива вътрешна стена,“ обясни Хюс.

Съседите в кроткия квартал споделели пред властите, че семейството се преместило преди 6 месеца и не комуникирало много с тях.

13-годишното момче изглежда е било вкъщи през цялото време и не е било записано на училище. Съседите често го виждали да поддържа градината пред къщата.

„Очевадно е, че градината е в безупречно състояние. Момчето я поддържаше така,“ заявява съседката Джули Пизаро.

Тийнейджърът е бил обявен за издирване през 2010, докато е посещавал баща си във Флорида, съобщи WSBTV.

Баща му и втората му съпруга сега са в ареста, според властите вероятно ги очакват още тежки криминални обвинения, докато разследването продължава. Не е ясно дали са се сдобили с адвокати.