Последните два мача от 17-ия кръг на "А" група донесоха неочакван резултат в Дупница и напълно очакван в Разград, след което преднината на ЦСКА пред "Лудогорец" в класирането се стопи на едва три точки.

Армейците направиха 0:0 срещу "Марек", като удариха греда и пропуснаха дузпа, а шампионите сразиха Локомотив (София) с 5:1, след като губеха с 0:1. Състоянието на терена в Дупница бе много тежко и това попречи на двата тима да играят нормален футбол, особено на гостите, които търсеха победата.

След скучно първо полувреме, през вторите 45 минути Серджиу Буш пропусна отлична възможност да открие, като уцели гредата от непосредствена близост до вратата. В 76-ата минута "червените" получиха дузпа за игра с ръка на Мартин Димитров, но Жуан Фелипе не уцели вратата от 11-те метра. До края на двубоя дупничани опазиха вратата си и срещата завърши 0:0.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов остана верен на стила си. След края на мача той обвини "Марек", че умишлено "се е подложил на "Лудогорец" (бел. ред. имаше интересно видео в "Господари на ефира"), докато срещу тимът е играл коренно различно.

Малко след това "Лудогорец" срази столичния Локомотив с 5:1. В 34-ата "железничарите" поведоха след груба грешка на Козмин Моци, което позволи на Владислав Романов да отбележи. Малко преди края на първата част обаче Вандерсон изравни на 1:1 след удар с глава. 

През втората част Лудогорец установи превъзходството си и Марселиньо отбеляза още две попадения, с което резултатът стана 3:1. Съставът на "Локомотив" остана с 10 души в 64-ата минута, след като Румен Трифонов получи втори жълт картон за груб фаул срещу Дани Абало.

В 81-ата Юнес Хамза направи 4:1, а в самия край на мача Абало оформи крайното 5:1.