Най-продаваната фадо певица в света Карминьо пристигна в София. Новата кралица на португалската музика ще пее за първи път в България. Концертът е тази вечер в НДК.

Когато запява, Карминьо затваря очи. Казва, че се опитва да не мисли. Просто оставя песента да излезе от душата ѝ. Има и такъв албум - "Алма" ("Душа").

Ето какво казва за музиката си симпатичната португалка:

"Фадото има душа. То се нуждае от душа. Нуждае се от истина. Това е музика, която не се учи в училище. Има много техники, които не се изучават, а трябва да имаш душа, чувствителност и нещо да кажеш. Ако нямаш сетивността да виждаш света, няма какво да дадеш”.

Карминьо знае какво иска от тази музика още с първото си изненадващо за семейството изпълнение като 5-годишна. В чувствените мелодии се разплискват вълните, носталгията преминава в по-светли багри. В новия албум "Канто" певицата събира всички свои пътешествия – географски и емоционални.

"Фадото не е изкуство, а израз на самия живот. То е специален език, който можеш да разбереш, като го почувстваш", каза световноизвестната певица преди първия си концерт в София.

Истинското име на Карминьо е Мария Кармо Карвало де Андраде. Тя започнала да пее професионално още на 12 години и се превърнала в талисман на групата, поради което по-старите фадисти започнали да я наричат с умалителното име Карминьо. Тя излиза на сцената на зала 1 на НДК от 19.30 часа по покана на BG Sound stage.