Ето ви ноу-хау, дами и господа! Криминалните новини вече са досадно всекидневие. Затова пък криминална премиера на книга е нещо чисто ново. Тя ще се състои на 4 март (вторник) от 20.00 часа в Champagne Room Art Club (на пл. Народно събрание №3, съвсем наблизо до една напоследък доста нелепа институция, наречена Парламент). Книгата е „Зовът на кукувицата“ от Робърт Галбрейт, а Робърт Галбрейт всъщност е един от най-продаваните автори в света, познат повече под името Джоан Роулинг.  

За ролите на главни заподозрени българският издател "Колибри" е назначил рапъра-политик Гетомен, рок вокалиста Тома и актьора Йосиф Шамли. Разследването ще води главен детектив Кирил Ефремов (позната мутра от сериала "Под прикритие") с помощта на изкусителната Гери ТурийскаЗа да зарибят и без това добре настроената към текстовете на мис Роулинг публика, „Колибри“ вдъхват живот на петте най-колоритни персонажа в романа и да провокират публиката да се включи в разследването заедно с тях. А те са: детектив Корморан Страйк – ветеран от Афганистан, наскоро зарязан от годеницата си и принуден да живее в офиса; Робин – негова изключително находчива и интелигентна секретарка; Еван Дъфийлд – рок звезда; Дийби Мак – рап звезда и бивш престъпник; Джон Бристоу – адвокат. 

Следствието ще бъде логично съпроводено с пиене на британски питиета и слушане на британска музика. 

Шоуто си е шоу, но „Зовът на кукувицата“ е наистина сръчен и вълнуващ детективски роман, който залутва читателя в атмосферата на съвременен Лондон, с разнообразните му социални прослойки и живот на високи обороти.