"Движение 21" е готово за участие в изборите", съобщи в "Тази събота" по Би Ти Ви Татяна Дончева.

 "Направихме си малко провинциално отборче, вече имаме всички юридически предпоставки за участие в състезания", похвали се тя като направи аналогия с футболния "Лудогорец", който е провинциален успех, а е най-успешният български отбор.

"Следващите два-три месеца трябва да популяризираме формацията тотално в страната, да извадим управленски проекти и програми, да извадим лица, които вдъхват доверие", уточни Дончева.

Бившата депутатка от БСП обясни, че "Движение 21" едва ли ще участва в изборите за Европарламент в този формат, а ще търси някаква форма на коалиция.

"В българския политически живот всичко почва с коалиции. Ама те съставните части още не са известни. Ще станат и коалиции, ако има нужда и за конкретни избори", добави тя.  

Според нея Николай Бареков и Георги Първанов залагат в проектите си първо на пиара и после ще търсят предпоставки за участие в изборите. "Не може да си правиш пиар и после да се окаже, че не може да участваш", смята Дончева.

"Движение 21" нямало да има нищо общо с партии, щяло да събира основно млади хора - 30-40-годишни. 

Татяна Дончева напусна БСП през декември 2013 г. "Движение 21" е поредният партиен проект, с амбиции да влияе върху политическия живот.