Тигър от столичната зоологическа градина избяга от клетката си, съобщи Нова телевизия.

За щастие животното, на име Мърдок, не е напуснало територията на парка. Всички посетители са били изведени, зоопаркът бе затворен, а на територията му останаха само служители. След два часа Мъри е бил упоен и върнат обратно в клетката си.

БНР обаче съобщи, че Мъри все пак е успял да се разходи сред поне 20-ина от гостите на градината. Той бутнал врата на клетката си и излязъл в помещение, в което в този момент е имало посетители, включително и деца. Всички успели да напуснат бързо с изключение на младата майка Емилия Николова с две деца. Те останали блокирани между тигъра и изхода на помещението "Големи котки".

Емилия не загубила самообладание, скрила се заедно с децата зад декоративни храсти и звъннала на спешния телефон 112. В началото диспечерите не приели думите и на сериозно и я оставили на изчакване. 

Жената и децата престояли така поне 15 минути преди служители на зоопарка да ги насочат към близката врата на служебно помещение. 

Засега не е ясно как точно се се е измъкнал Мърдок. Ще се проверява и дали някой от служителите на зоопарка не е забравил да залости вратата на клетката му.