Тази вечер от 21:45 часа "Лудогорец" играе последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига. Не къде да е, а на стадиона на актуалния европейски първенец "Реал" (Мадрид). "Зелените" нямат шансове да продължат в плейофите на Шампионската лига напролет, но имат такива за добре познатия им турнир Лига Европа, в който достигнаха до осминафинал през тази година.

Има само два варианта това да се случи:

* при победа с какъвто и да било резултат тази вечер на "Бернабеу";

* при равенство с "Реал" и победа на "Базел" с какъвто и да е резултат срещу "Ливърпул".

При всички останали развръзки "Лудогорец" няма да продължи да играе в Европа и ще мисли само за вътрешното първенство и турнира за Купата на България.

Група "В"

Класиране

1. "Реал"           12:2 15
2. "Базел"            6:7  6
3. "Ливърпул"    4:8  4
4. "Лудогорец"  5:10 4

"Завършваме груповата фаза на Шампионска лига на един митичен стадион срещу най-добрия отбор в света, рече треньорът на българския тим Георги Дерменджиев снощи. - Планираме да играем така, както играхме в София и да стане един добър мач. "Реал" е един галактически отбор. Независимо кой ще влезе да играе, няма никакво значение. Аз също имам информация, че Карло Анчелоти ще направи някои промени, но пак повтарям - няма значение кой играе в този отбор, те имат супер футболисти.“

„Мисля, че целият им отбор е в една много добра форма. Ние добре сме запознати и знаем, че Кристиано трябва да вкарва голове. И не само това, ако "Реал" ни победи ще постави рекорд по победи. Естествено, че и ние имаме цели, имаме и шанс. Докато не свърши мачът, нашият шанс си остава. Футболистите ни наистина изиграха много мачове, но са в добра кондиция и се надявам утре да го покажат. Отборът се представя двупосочно. В Шампионска лига играем добре, но мотивацията във вътрешното първенство не е достатъчна и агубихме много леко значителен брой точки“, добави Георги Дерменджиев.