Треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев е доволен от цялостното представяне на тима му в Шампионската лига и по изявленията след мача с "Реал" (Мадрид) личи, че вече гледа към второ поредно участие в турнира. Разбира се, преди това "зелените" трябва да защитят титлата си в България.

"Лудогорец" направи много, но не е сега моментът за кардинална преценка на това, което се случи в Шампионската лига, рече Дерменджиев пред bTV. - Отборът е съвсем нов, за пръв път играе тук, няколко пъти казвам, че следващата година ще имаме по-голяма рутина. Играхме на "Бернабеу" срещу "Реал" и получихме четири гола от статични ситуации. Ние също имахме възможности. Играхме футбол, опитахме да не бъдем в глуха защита. Имахме 3-4 възможности, ако бяхме по-прецизни, можехме и да вкараме гол. Доволен съм, че играхме на "Бернабеу" и това е много важен опит, който ще даде плодове."

"Целите на нашите собственици са изключително високи. Имахме възможност в началото да завършим с по-добри резултати срещу "Ливърпул" и "Реал". Можеше да постигнем повече срещу "Реал" в София и да вземем точка. Тогава ни липсваше опит, особено в първия мач, а след това вече не ни разрешиха да вземем тази точка. Искам и в бъдеще пак да ни се падат такива отбори. Нашата група бе от най-трудните - "Базел" редовно играе в Шампиоската лига, "Ливърпул" пет пъти е печелил турнира, "Реал" е настоящ шампион с 10 титли. Мисля, че "Лудогорец" се държа достойно, имахме своите моменти", допълни специалистът.

Дерменджиев вижда положителното в представянето на отбора си на стадиона на еврошампиона:

"Трудно е да се противопоставиш на "Реал". Срещу такъв отбор най-важна е тактиката в колектива, защото индивидуално превъзходството на съперника е абсолютно. Всичките ни мачове в Лигата са на тази база и пробива идва от индивидуални грешки. Като цяло обаче отборът стои на много добро тактическо ниво. Загубихме с 4 гола, но видяхте колко бързи атаки проведохме и пак казвам, че можехме да вкараме поне един гол."

Наставникът има рецепта как отбор като "Лудогорец" може да се противопостави най-големите. Единстената възможна в такива сблъсъци.

"Аз следя статистиката на така наречените малки тимове. Един отбор като нашия или "БАТЕ Борисов", "Розенборг", които имат по 3-4 участия в Шампионската лига залагат на колективната тактика. Футболистите имат качества, но когато те се превърнат в отборни, тогава тези малки отбори имат успех, наясно е бившият помощник на Ивайло Петев и Стойчо Стоев. - Не може да се разчита на един или двама играчи. Много е трудно да вземем качествеи играчи, защото те са скъпи. С 2-3 влизания в Шампионската лига обаче ще се обърне внимание на нашия отбор. На пресконференцията преди мача Анчелоти каза, че "Лудогорец" е играл по-добре у дома в сравнение с "Базел" и "Ливърпул". Това е огромен комплимент от такъв велик специалист."