СТЕФАН МИЛАНОВ

Единият от двамата кандидати за шеф на ВКС Лозан Панов е подал молба, че се оттегля от надпреварата. Както е известно той беше блъснат тежко от автомобил на пешеходна пътека в столицата в понеделник вечерта. Двама членове на ВСС- Димитър Узунов и Милка Итова- казаха преди днешното заседание, че са посетили съдията в болницата и че той е в сравнително добро състояние. Те казаха, че декларацията на Панов е доста емоционална и дори са го помолили да преосмисли пак позицията си.

"Нали се сещате в каква неловка ситуация поставя това другата кандидатка Павлина Панова, която надали ще е добре да се състезава сама", каза Димитър Узунов. "За съжаление ние нямаме разписани правила какво се прави при такава хипотеза по време на течащ вече конкурс", добави той.

Въпросът ще бъде обсъждан на днешния ВСС. И двамата членове на съвета обаче изразиха мнение, че според тях е по-добре самият конкурс да бъде отложен. По принцип съдия № 1 трябва да бъде излъчен на 29 януари 2015 г. 

До момента няма данни за умисъл при катастрофата със съдия Лозан Панов. Това каза по-рано пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.