Защитникът на "Черно море" Кирил Котев вече е освободен от ареста на Главна дирекция "Национална полиция" и днес ще се присъедини към лагера на отбора си. От варненския клуб уточняват, че играчът само се е явил на разпит по стартиралата в България преди два дни операция за "черно тото".

Заедно с Котев бяха задържани и бившите му съотборници в "Локомотив" (Пловдив) Александър Тунчев, сега капитан на ЦСКА, и голмайсторът на "смърфовете" Мартин Камбуров.

"Във връзка с появилите се информации в пресата, че капитанът на "Черно море" Кирил Котев е задържан от органите на реда, от ръководството на ПФК Черно море уточниха, че с тяхно разрешение футболистът се е явил на разпит по провежданата у нас операция за "черно тото", се казва в съобщение на варненския клуб на официалния сайт.

След като е дал показания за предишната си месторабота, днес Кирил Котев ще се присъедини към лагера на "моряците" за тренировка. Отборът се подготвя за важното гостуване на ЦСКА в столицата. В дербито капитанът на Черно море ще играе с фрактура на носа, което стори и срещу Левски."

Президентът на БФС Борислав Михайлов е получавал заплахи по телефона по повод действията му срещу незаконните залагания, твърди Нова телевизия, като се позовава на източници от футболната централа.

Сплашващите есемеси не са от днес, а от последните месеци. Сигналите за тях са препратени на ГДБОП и по тях се работи, уточняват още нашите източници.

Не е потвърдено обаче дали заплахите са по повод акцията срещу черното тото, която тече вече втори ден, или във връзка със скандала с юношеския национален отбор през лятото. Засега от Българския футболен съюз запазват мълчание, а президентът на централата е извън страната.

Днес окончателно се потвърди версията, че сигналът на УЕФА идва заради миналогодишните зимни турнета на "Локомотив" (Пловдив) и вече разпадналия се "Любимец" в испанския курорт Марбея. И двата отбора тогава записаха съмнителни резултати, предизвикали писания не само в българската преса. Реакция не последва отникъде. 

Разследването продължава.