"Локомотив" (София) мина през пловдивския - 4:0, в първи мач от 19-ия кръг на "А" група. И четирите гола паднаха преди почивката, а победата на столичните "железничари" можеше да е още по-убедителна. "Червено-черните" се върнаха еднолично на третото място в класирането.

Първото попадение за гостите отбеляза Марко Ранджелович в 21-ата минута, след като се възползва от центриране от фаул. При тази ситуация останаха съмнения за засада. В 29-ата Ламжед Шехуди вкара втори гол с глава от центриране на Том. Пет минути преди почивката Даниел Генов също прати топката във вратата на Витанов за класическото 3:0.

В 45-ата Шехуди покачи на 0:4, след като бе оставен напълно непокрит от защитата на домакините на няколко метра от вратата.

Двубоят мина под знака на отзвука от разследването на ГД "Криминална полиция" за уредени мачове. Капитанът и голмайстор на "смърфовете" Мартин Камбуров бе сред задържаните за 24 часа. По този повод агитката на пловдивското Локо излезе с транспарант в подкрепа на реализатора.

Останалите мачове от последния есенен кръг са през уикенда. В събота от 13:15 часа е столичното дерби "Славия" - "Левски", а лидерът ЦСКА приема от 16:00 "Черно море". В неделя има само една среща - "Лудогорец" - "Ботев" (Пловдив) от 12:30.