Григор Димитров спечели втората си титла в турнири на Асоциацията на професионалните тенисисти, съобщи агенция "Фокус".
В третия си финал в кариерата при мъжете Димитров победи на турнира в Акапулко, Мексико Кевин Андерсън от Южна Африка със 7:6(1,) 3:6, 7:6(5) след почти три часа игра.
В първия сет двамата тенисисти не допуснаха пробиви в подаването си, като се стигне до тайбрек. В него Димитров започна отлично, като поведе с 5:0 точки преди Андерсън да спечели първата си точка, която се оказа и единствена за него в тайбрека.
Във втория сет Андерсън направи ранен пробив, като поведе с 3:0 гейма преди Димитров да спечели първия си гейм. До края на частта южноафриканецът не позволи обрат и спечели частта с 6:3 гейма.
В решителния трети сет Андерсън пръв стигна до пробив като поведе с 2:0 гейма. Българинът успя да се върне в сета, като проби подаването на съперника си за 4:4. Последва размяна на геймове и нов тайбрек. В него Андерсън поведе с 4:2 точки преди смяната на полетата. Димитров направи обрат до 5:4 точки в своя полза. Пръв до мачбол стигна Димитров, повеждайки с 6:5 точки. Българинът показа характер и спечели титлата, измъквайки третия сет със 7:6(5) и 2 часа и 59 минути игра.
Двамата тенисисти се срещнаха за пети път при професионалистите, като Димитров постигна четвърти успех срещу южноафриканеца.

Григор Димитров бе изключително щастлив след като спечели втората си титла от турнири на Асоциацията на професионалните тенисисти.
Българският тенисист спечели тилата на турнира в Акуполко, Мексико, след като на финала победи Кевин Андерсън от Южна Африка със 7:6(1), 3:6, 7:6(5) и почти три часа игра.
С успеха Димитров ще прибави 500 точки в актива си и ще регистрира ново рекордно изкачване в ранглистата.
След финала Димитров получи от домакините като подарък традиционното мексиканско сомбреро. Той не пропусна да се пошегува, като попита, къде му е коня.
Българския тенисист заяви, че това е била една невероятна седмица за него. Той специално поздрави съперника си във финала Кевин Андерсън за страхотния турнир, който е направил. Българинът каза, че за първи път играе в Акапулко, но никога няма да забрави това свое участие. Той допълни, че преди да дойде в Мексико всичко са му говорили, че преживяването ще бъде страхотно и той се е убедили, че е точно така.
Григор Димитров благодари на всички, които са го подкрепяли през седмицата както от трибуните, така и далече от Мексико.
Той обеща да направи всичко възможно догодина отново да участва в състезанието.