Опасно е за България цялата власт да се концентрира в ръцете само на един човек. И мисля, че всички партии вече виждат и разбират това, обяви в Монтана кандидатката за вицепрезидент Невяна Митева. 

„Цялата власт в момента е концентрирана в президентската институция и всички сме свидетели какво се случва в държавата - здравна криза, икономическа криза и  инфлация. Проблеми в енергетиката, които рано или късно ще стигнат до всеки от нас чрез сметките за електроенергия. Бизнесът вече усети този тежък удар, безспорно той ще се отрази на всеки един от нас. Вече го усещаме чрез цените в магазините. Само за последните месеци, нашата съседка Румъния ни изпревари 20 пъти в икономически растеж. 20 пъти. А ние не успяваме да се обърнем към хората си, за да можем да им помогнем в тази критична ситуация“, коментира Невяна Митева. 

Тя сподели тревогата си, че в момента много хора са подложени на репресии заради избора за кого да гласуват. 

„Не само вие сте обект на тези репресивни отношения. След вчерашната оставка на г-жа Нинова, репресиите се насочиха и към още една политическа сила и то с пълната си сила на механизма, който има в момента в цялата държава и президентската институция. Затова обърнете се към вашите приятели, симпатизанти на партията БСП, те в момента имат нужда от добра дума и са в същото положение в което сте и вие", каза Невяна Митева. 

Това, което наблюдаваме, реално е заплаха за демократичната система и парламентарната република, каза Невяна Митева. Тя разказа, че с проф. Герджиков на няколко пъти са призовавали г-н Радев да покаже проекта си на Конституция. 

Невяна Митева се среща с гражданите на Монтана.

„Може би ще го видим след изборите, когато той е убеден, че цялата власт ще е само за него. И можем само да гадаем какво да очакваме в този проект. А той няма да е добър за нашата парламентарна република“, каза Митева. 

Тя припомни, че в момента всички партии усещат резултатите от действията на настоящата президентска институция към тях. 

„Загубиха ИТН, водачи от предните избори. Загубиха и „Демократична България“, също със значителни проценти. Загуби безспорно една от най-старите партии в България – БСП“, изреди част от тях Невяна Митева и допълни, че това е машина, „която работи срещу българите“.

Невяна Митева призова хората да гласуват и допълни, че на 21 ноември машинният вот ще бъде една идея по-лесен за всички, които ще гласуват, защото изборът ще е само между две кандидат-президентски двойки, които са на финалната права. 

„Изборът за президент и вицепрезидент е мажоритарен избор и вярвам, че ще разпознаете в мен и в проф. Герджиков онези българи, които ще ви гарантират, че вашият глас ще бъде представен в президентската институция“, каза тя.