След като студията Sony Pictures отмени излъчването по кината на готовия филм "Интервю" заради терористични заплахи, компанията New Regency също замрази своя нов шпионски трилър "Пхенян", чието действие се развива в Северна Корея, съобщава The Hollywood Reporter.

Нашумелият режисьор на "Карибски пирати" Гор Вербински планираше да заснеме "Пхенян" със Стив Каръл в главната роля. В основата на атрактивния проект лежеше графичният роман на канадския художник-аниматор Гай Дилeйл за американец, който отива в Северна Корея на екскурзия от любопитство, но е арестуван от властите и обвинен в шпионаж. Снимките трябваше да започнат в началото на март. Продуцентите обаче се уплашиха и спряха подготовката за филма заради агресивното поведение на кибер престъпниците, заплашващи с терористични актове киносалоните, прожектиращи комедията "Интервю".

Напомняме, че вчера, 18 декември, Sony Pictures официално се отказа от показването на "Интервю", а днес стана ясно, че филмът дори няма да бъде пуснат на DVD или качен в интернет. Така можем да кажем, че Северна Корея победи Америка поне на един фронт - кинематографичния. Засега...

Защото морална и не само морална подкрепа дойде от едно доста изненадващо място: световноизвестният бразилски писател Пауло Коелю - любим на всички манекенки и миски в България, съобщи в своя Twitter, че най-официално е предложил на Sony Pictures 100 хиляди долара за правата над филма "Интервю", за да го качи за свободен достъп в интернет.

"Предложението важи до полунощ в петък срещу събота. Вие си връщате 0,01% от бюджета на филма, а аз казвам "не" на терористическите заплахи", написа Коелю в обръщение към кинокомпанията.

Чака се отговор, а дотогава можете да видите един трейлър и един кратък епизод от филма, причинил толкова тревоги: