136-ата годишнина от подписването на Сан-Стефанския мирен договор отново увеличава напрежението по софийските улици.

За днес са предвидени шествия на партия „Атака“ и на футболните агитки. Вечерта участници в антиправителствените протести организират акция пред Народното събрание, където политиците ще присъстват на тържествената заря-проверка.

Привържениците на Волен Сидеров ще тръгнат от НДК в 12 часа по бул. „Витоша“, ще минат пред сградите на Министерския съвет и на Президентската администрация, ще продължат по бул. „Цар Освободител“, ще заобиколят Народното събрание покрай храм-паметника „Св. Ал.Невски“, за да стигнат до паметника на Васил Левски.

Час по-рано започва шествието на футболните агитки, които също планират да отдадат почит пред паметника на Апостола на свободата.

Двете групи вече размениха остри реплики помежду си, а на 14 февруари в Пловдив протестиращи фенове и привърженици на „Атака“ предизвикаха сблъсъци пред Джумая джамия.

Конфронтацията продължи и на 19 февруари около паметника на Васил Левски в София, където се наложи полицията да изолира отделните групи протестиращи.

В 18:30 часа тази вечер пред паметника на Цар Освободител пред Народното събрание ще бъде извършена тържествената заря-проверка, на която ще присъстват президентът и висши политици. За същия час е планиран и протестът на участници в антиправителствените демонстрации, които от 14 юни насам настояват за оставката на правителството.

Останалите граждани и на този празник ще трябва да преминават през контролно-пропускателни пунктове, ако искат да наблюдават церемонията отблизо.