Съперникът на „Лудогорец“ на осминафиналите в Лига Европа - „Валенсия“, се издъни срещу предпоследния в класирането в първенството на Испания „Райо Валекано“. „Прилепите“ паднаха с 0:1 като гости на опашкаря.

„Валенсия“ остана на 9-ото място с 35 точки, на една от зона Европа. Загубата застигна отбора само 10 дни преди мача с българския шампион "Лудогорец" на 13 март, четвъртък, в София.

Въпреки загубата „Валенсия“ се намира в много добра форма напоследък. Преди снощния мач „прилепите“ се намираха в серия от 8 мача без загуба във всички турнири (по 4 победи и равенства), като дори победиха шампиона на Испания „Барселона“ на „Ноу Камп“ с 3:2 преди месец в Примера дивизион.

В дербито на кръга в Испани "Атлетико“ и „Реал“ не успяха да се победят в зрелищно мадридско дерби на стадион „Висенте Калдерон“. Двубоят завърши 2:2, като „дюшекчиите“ обърнаха от 0:1 до 2:1, но не успяха да устискат победата. Гостите трябва да са по-доволни от резултата.

Големият победител, на принципа двама се карат, трети печели, обаче е „Барселона“. „Каталунците“ не срещнаха никакви проблеми у дома срещу „Алмерия“ - 4:1.

„Кралския клуб“ откри резултата още във втората минута, точен бе Бензема след недобра игра в защита на домакините. Ранният гол отвори мача и близо 55-те хиляди на стадиона станаха свидетели на спиращи дъха 90 минути. До края на полувремето „Атлетико“ успя да обърне резултата, а голът на Габи в 45-ата минута бе черешката на тортата. Полузащитникът на „дюшекчиите“ препарира вратаря на „Реал“ Диего Лопес от 35 метра.

Мачът вървеше към заслужена победа за „Атлетико“, преди головата машина на „Реал“ Кристиано Роналдо да отбележи в 82-ата минута след разбъркване в наказателното поле на домакините.

Точката за "Реал" може да се окаже решаваща в борбата за титлата в Примера дивизион. След 26 изиграни кръга и оставащи 12 до края „Реал“ Мадрид води с 64 точки. „Барса“ е на второто място с точка по-малко, а „Атлетико“ е трети на също толкова пункта от върха.