За втора поредна година Адам Сандлър е най-надцененият актьор на Холивуд според класацията на престижното сп. Forbes. На американските продуценти може би най-после ще им светне, че семплият Сандлър има една и съща физиономия за всяка ситуация, а филмите с него не са много далеч от дебилността. В списъка, съставен от списанието, актьорът от комедията "Били Медисън" е лидер сред актьорите, донесли най-малко печалба спрямо вложените в тях пари.

Според оценките на "Форбс" за всеки инвестиран долар Сандлър изработва възвръщаемост от 3,2 долара, което е най-ниското ниво сред колегите му от бранша. Правилата за анализ на "Форбс" включват последните три филма на актьорите и тяхното място в боксофиса през 2014 г. Въпреки че последният филм на Сандлър "Grown Ups 2" стана хит и спечели 246 милиона долара, предишните му два проекта не успяват да възстановят вложеното в тях.

Фактът, че на второ място в класацията е Джони Деп, само показва, че и добри актьори не могат да спасят компромисни филми. "Карибски пирати" донесе слава и пари на Джони, но пък "Самотният рейнджър" и "Тъмни сенки" не привлякоха интереса на зрителите. Деп печели по 4,1 долара на всеки долар, вложен в него.

Челната тройка се допълва от един актьор, който по способности и излъчване може да съперничи само на лауреата Адам Сандлър. Бен Стилър направи няколко удара с глупави комедии и добре, че се завъртя в компанията на Робърт де Ниро, Дъстин Хофман и Барбра Стрейзанд в поредицата "Запознай се с нашите (вашите, техните, децата)", за да си качи малко нивото. После нещата взеха да си идват по местата и напоследък плоският Бен не успява да пожъне успех с филмите си, връщайки едва по 4,8 долара за всеки, инвестиран в проектите с негово участие.

Топ 10 на най-надценените холивудски актьори според Forbes:

1. Адам Сандлър ($ 3,2 за всеки вложен в него долар)
2. Джони Деп ($ 4,1)
3. Бен Стилър ($ 4,8)
4. Райън Рейнолдс ($ 4,9)
5. Том Ханкс ($ 5,2)
6. Уил Ферел ($ 6,6)
7. Чанинг Тейтъм ($ 6,7)
8. Дензъл Уошингтън ($ 6,9)
9. Сандра Бълок ($ 9,0)
10. Бен Афлек ($ 9,37)