Албанецът от косовския град Митровица Емин Джиновци вярва от сърце, че е преродилият се Адолф Хитлер, съобщи The Daily Mirror.

Иначе 49-годишният мъж не се опитва да създава нацистка партия, нито пък е недоучил художник, а си изкарва хляба, като се дава срещу заплащане на туристи да го снимат с "Моята борба" (Mein kampf) под мишница - книга, написана от първото му "аз".

Емин Джиновци, както и Хитлер, си отглежда квадратно мустаче на горната устна, а редкия си перчем замята наляво.

"Както и Той, така и аз се сражавах със сърбите - моите врагове", тръби политическите си пристрастия Емин-Адолф. - "Аз се вдъхновявам от характера на Хитлер, защото и той се сражаваше с моите врагове. А враговете на моите врагове са мои приятели. Да, сърбите са моите врагове, аз не крия това!", - обяснява със стоманен плам в очите реинкарнацията на фюрера. На въпроса какво ще каже за хилядолетния райх, който едвам изкара десетина години, Джиновци отговаря с швабско мълчание.

В цивилния си живот бай Емин е баща на 5 дъщери, което не е повод за голяма гордост в Косово, където мъжкото чадо е на почит от древни времена покрай мечтата за Велика Албания. Той обаче им се радва и ги нарича не "моите деца", а "децата на Хитлер".

Житейският път на хитлеролюбителя също е интересен. Той живял дълги години законно в Германия като много свои събратя, след което емигрирал в Косово (!) през 1998 г., за да се сражава срещу сърбите.

The Daily Mirror предполага, че ако Емин Джиновци би се опитал да се прави на Хитлер в Германия (където, както сам твърди, не е бил търговец на дрога и плът, а работник в склад), щеше да бъде светкавично арестуван, защото в препатилата Федерална република е строго забранено всичко, свързано с нацизма.