Какво е най-странното нещо, което се яли на обяд? Ястие от някоя екзотична кухня или нечий кулинарен експеримент?А защо да не е бургер "снежен човек", или такъв който доста напомня на желязната лейди Маргатет Тачър. Уморени от скучните обеди в офиса, двама щури графични дизайнери решават да направят храната много по-интересна и забавна. Така се ражда проектът Fat & Furious Burges (Дебели и яростни бургери) в студиото на Томас Вейл и Куентин Вайсбух в Париж. Закачката с популярния филм Fast & Furious (Бързи и яростни) започва като шега, но двамата дизайнери я превръщат в бизнес. Готварската им книга се радва на голям успех, а странните им бургери са впечатлили дори световноизвестният готвач Гордън Рамзи. 

"Излизахме на обяд всеки ден и беше скучно... много скучно. Пица, сандвич, бърза храна. Винаги едно и също. Храната трябва да изглежда щуро и да те провокира, а не да отнесеш хартиен плик в офиса и да ядеш почти същото всеки ден', казват Вейл и Вайсбух.

Студиото им се превръща в кухня, а единственото правило е накрая сандвичът да става за ядене. Те използват познатите ни съставки за бургери, но добавят хранителни оцветители, странни вкусове и малки предмети. Резултатът е повече от интересен, въпреки че някои от опитите им не били особено вкусни.

Бургер "Маргарет Тачър".
Бургер "Властелинът на пръстените".
Бургер "Екскалибур".
"Бирен" бургер.
Сандвич под елхата.
Бургер "Раждането на Христос"

 

Бургер "Астероид".
Бургер "Ин и Ян".
Бургер "Сатурн".