"Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Руснаците са срещу войната." 

С това послание, написано на плакат, руска журналистка от Первый канал прекъсна централната новинарска емисия на телевизията. Марина Овсянникова мина с плаката си зад говорителката, която съобщаваше руската версия на новините от деня. 

Действията на журналистката са изключителни в условия на безпрецедентна цензура на всички медии в Русия, на които е забранено да говорят неща различни от основната кремълска линия. Особено когато става дума за контролиран директно от администрацията телевизионен канал. 

Според информация на ТАСС, Овсянникова вече е задържана и я очаква админстративно дело в Москва. Самата телевизия пък вече проверявала инцидента, както тя го нарича. 

Малко преди това  Овсянникова качи и видео в YouTube, в което заяви, че случващото се в Украйна е престъпление, а Русия - агресор.

"Отговорността за тази агресия е само на един човек - Владимир Путин. Баща ми е украинец, майка ми рускиня, ние никога не сме били врагове. Русия трябва веднага да прекрати тази братоубийствена война, нашите народи могат да се помирят", каза Марина Овсянникова.