Американският политик Джон Елис Буш, по-известен като Джеб, е напуснал всички свои корпоративни постове, и е излязъл и от няколкото нестопански организации, на които е член, съобщи Уошингтън Поуст. Джеб, по-малкият брат на бившият президент Джордж Буш, е спряган като потенциален кандидат на републиканците за президентските избори, и сегашният му ход е знак, че може би предвижда да се включи в най-тежката политическа надпревара отвъд океана.

Джеб Буш до,и е напуснал борда на директорите на собствената си образователна фондация, но още премисля следващите стъпки по отношение на корпорациите, където е собственик или основен партньор, най-голямата от които е консултантската фирма "Джеб Буш & Сътрудници".

Източникът на столичния вестник е изявление, изпратено до тях от съветник на Буш късно тази нощ, и за момента не е потвърден от офиса на бившия губернатор на Флорида или от други медии.

Буш заяви на 16 декември, че активно разучава възможността да се включи в кампанията през 2016 г, и че ще създаде политически комитет през януари, който да му позволи да комуникира с поддръжниците си и потенциалните дарители, за да може да се прецени дали ще има достатъчно подкрепа за вота.

Джеб Буш (61 г.) е единственият републиканец, изкарал два мандата като губернатор на Флорида. Местните са добре настроени към него, най-вече заради подобренията в околната среда и реформите в образованието, които задвижва между 1999 - 2007 г. Още като ученик - на 17 - Джеб преподава английски на чужденци.

Също като брат си, Джеб се ражда в Хюстън, Тексас, и завършва местния университет. Но когато баща му, Джордж Буш-старши, печели своето президенство през 1980 г., се мести във Флорида.