Социалната мрежа Instagram може да се сдобие с опцията да отговаряме с аудио на временните снимки и видеа, споледени от хората в т.нар. Story. Това съобщи Engadget, позовавайки се на софтуерния разработчик Алесандро Палуци, известен с обратното инженерство на приложения.

Така той често разкрива нови функции, които тепърва се тестват.

От Instagram все още не са обявили подобна промяна, и е напълно възможно тя да бъде тествана и изоставена. Наскоро от компанията въведоха опцията да се изпрати "частно харесване" на снимка или видео в Story, защото другата опция е да се отговори на Story-то със свое видео или да се прати емотиконка, което пълни съобщенията на създателя.

Пращането на аудиосъобщение би направило обратното. Но все повече функции само с аудио се появяват в различни платформи, окуражени от растежа на приложението Clubhouse, позволяващо отворени стаи само с аудио. Макар то в последните месеци да загуби популярност, няколко интернет гиганта - Twitter, Amazon и други - въвеждат повече опции само с аудио за изпращане не само на съобщения, но и на публични изказвания.

А по последни данни американците може да са забравили Clubhouse, но множество млади руснаци и украинци постоянно организират дискусии и разговори срещу войната в приложението.