Иск по обвинение в педофилия бе подаден в съда на американския щат Флорида срещу британския принц Андрю – втори син на кралица Елизабет Втора и съпруга й принц Филип.

Жената, внесла жалбата, твърди, че преди време американският банкер Джефри Ъпстейн я е предлагал на свои приятели за сексуални услуги и в резултат тя е била подложена на насилие. По онова време жената била на 17 години, т.е. непълнолетна.

Сред насилниците й бил и принц Андрю, твърди вестник “Гардиън”.

На 15-годишна възраст тъжителката се запознала с дъщерята на магната Робърт Максуел – Гислей Максуел. Която пък от своя страна била приятелка на Ъпстейн. Именно с нейна помощ банкерът превърнал ищцата в сексуална робиня, допълва "Гардиън".

"Ъпстейн продавал също непълнолетната ищца с цел сексуална експлоатация на политически свързани с него и обезпечени хора", пише в документите на съда.

Ъпстейн вече бе осъден на 18 месеца затвор, от които е излежал 13 месеца. Жената твърди, че е била склонявана към контакти с херцога в лондонско жилище, на Карибските острови, в "оргии с няколко непълнолетни момичета", както и в Ню Йорк.

Още през 2011 г. принц Андрю опроверга информацията, че е имал сексуални контакти с момичета, осигурени от Ъпстейн. Сега обаче за първи път е подаден иск конкретно срещу него.