Димитър Бербатов получи добра вест още в първите дни на Новата година - българинът е избран от феновете на "Монако" за играч №1 на отбора за 2014-а. Бербо печели анкетата в официалния сайт на "монегаските" с 41 процента от всички гласове.

На второ място се нареди халфът Жереми Тулалан с 35%, трети е Яник Ферейра Караско - 8%, а още неколцина футболисти имат по-малък процент вотове.

Димитър Бербатов напусна "Фулъм" и премина в "Монако" преди по-малко от година. Той бързо стана любимец на публиката в Монте Карло заради атрактивните си голове, майсторски отигравания и себераздаване. Бербо измести от сърцата на запалянковците Хамес Родригес и Радамел Фалкао, които през лятото напуснаха Лазурния бряг в различни посоки.

Бербатов във фейсбук

Митко благодари за признанието в официалния си профил във фейсбук (запазен е оригиналният правопис):

"Все още не съм готов за игра на 100%, но да бъда избран от феновете за играч на годината в Монако, е добра новина..:)))..Благодаря на съотборниците ми, и на всички гласували за мен..:))).."

Стана ясно, че утре (неделя) таранът няма да играе в мача за Купата на Франция срещу втородивизионния "Ним", тъй като е получил почивка от треньорския щаб.