Британският политик Найджъл Фараж спира пиенето на бира за месец, за да си даде почивка след новогодишните празници, съобщава в. "Дейли мейл". Председателят на националистическата и евроскептична Партия за независимост на Обединеното кралство, ще пие само портокалов сок до края на месеца, но няма да спре да пуши.

Фараж, известен като "душманина на българите" заради антиимиграционната си политика, е известен също и с това, че рядко може да бъде забелязан на публично място без халба бира в ръка.

Преди месец Фараж влезе в светските рубрики, след като беше гост на шоуто Googlebox на тв канала Channel 4, което представя живота на семейни двойки. Фараж се наливаше с бира, вино и шампанско заедно с фаворитите на шоуто Стефани и Доминик Паркър. Накрая той заля панталоните си с бира и трябваше да вземе назаем изтъркани дънки от Доминик Паркър, за да се прибере.

"Пих две бири, пет-шест чаши вино и шампанско", обясни Фараж случая. "Обичам да пийвам, но, леле, тези хора са професионалисти", коментира политикът.