За втори път за малко повече от седмица "Левски" надигра и победи "Лудогорец", показвайки, че тимът от Разград не е недосегаем. "Сините" спечелиха с 1:0 на полуфиналния реванш за Купата на България и с общ резултат 4:2 са на финал.

На 11 май те ще спорят за първото си отличие от 13 години насам срещу ЦСКА-София, който е актуалният носител на отличието.

Ответният сблъсък с "Лудогорец" стана празник за около 20 хиляди зрители на стадион "Георги Аспарухов". Те изкупиха всички билети, пуснати за двубоя. И създадоха атмосфера, каквато не бе имало в българския футбол този сезон.

Бразилецът Уелтон реализира още в 3-тата минута, като възнагради агресивната игра на домакините от първите минути.

Нататък "Левски" продължи да има преимущество, окрилен от публиката, превърнала мача в ад за съперника, свикнал да играе пред камерна аудитория в Разград.

Пропуски направиха Билал Бари и Филип Кръстев (особено той). Атаките на домакините вещаеха опасности, а гостите започнаха да се стабилизират от средата на полувремето. 

Те също застрашиха 17-годишния вратар Пламен Андреев. А вероятно най-много съжаляват за ситуацията в 45-ата минута, когато Кирил Десподов бе изведен сам срещу стража, но не успя да прати топката зад гърба му.

Пред второто полувреме темпото спадна, като дял за това отново има "Левски", който "затвори" мача, подсигурявайки тила си, но и не пропускайки да атакува.

Добра възможност се откри пред Билал Бари. Двубоят бе прекъснат за около 5 минути заради димна завеса, предизвикана от заря от феновете.

До края "Лудогорец" атакуваше повече, но сякаш не си вярваше много. "Левски" не изтърва контрола и заслужено е на финал, в който влиза като фаворит, предвид формата си през пролетта.

А за "орлите" сезонът приключи, след като си осигуриха вече титлата и ще доиграят шампионата с протоколни мачове.