Филмът "Интервюто", който предизвика шумен скандал със заснетото убийство на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, вече получи първата си номинация. И тя, съвсем заслужено, е за наградата "Златна малинка". Която е точно обратното на "Оскар" и се дава на най-лошите филми през годината.

С този акт американците доказаха, че не им пука от нищо и не пожалиха абсурдната комедия, макар че можеха - с мотива, че филмът е репресиран по политически причини. Така организаторите на антинаградите демонстрираха абсолютната си независимост и заявиха, че когато един филм е тъп, няма нищо лошо в това да се излъчва и да се гледа, но не е необходимо да му се обръща сериозно внимание, още по-малко да му се придава международно значение.

Номинацията за "Златна малинка" всъщност е вид реабилитация на севернокорейския лидер Ким Чен Ун - когато един човек е показан като изрод в глупав филм, той някак си даже става симпатичен на зрителя. Без да се правим на кинокритици, трябва да признаем, че "Интервюто" е изключително безпомощна и не особено забавна комедия с редки изблици на истински смях. Но хуморът е на толкова първосигнално ниво, че авторите му с лекота ни убеждават, че никога няма да достигнат нивото даже на Мел Брукс, да не говорим за "Монти Пайтън".     

Длъжни сме да кажем също, че ако не беше хакерската "реклама", "Интервюто" щеше да събере мизерен боксофис и да мине почти незабелязан по екраните. Което ни навежда на мисълта, че като нищо скандалът е бил предизвикан и манипулиран от авторите и продуцентите му, с неоценимата помощ на севернокорейската цензура. 

Очаква се и актьорите Сет Роугън и Джеймс Франко също да получат наградата за най-лошо актьорско дуо. Сет Роугън (който е и сърежисьор) е смешноват както винаги, а иначе отличният актьор Джеймс Франко с такова удоволствие се прави на идиот, че на моменти даже е наистина смешен. Дали самият филм ще отнесе "малинката" за най-лош през изминалата година, обаче зависи и от останалите му конкуренти, които никак не са малко и качествата им също са неоспорими.

Кандидат за отличие е и филмът "Милион начина да умреш на Запад" с участието на Чарлийз Терон. Номинация получи и "Секс касета" с Камерън Диас и Джейсън Сийгъл. Окончателният списък на номинираните ще бъде известен на 14 януари.