Събота обичайно е от по-кротките дни, но днешният изобилстваше от недотам еднозначни вести.

Като за начало Паметникът на Съветската армия в София, известен като МОЧА, осъмна с двойна охрана – полиция и някакви мъжаги с камуфлажи и маски. Какви са, що са, кой да ти каже...

После за радост на Москва шефът на енергийната комисия в парламента Радослав Рибарски от „Продължаваме промяната“ рече, че ще наложим вето на европейската идея за ембарго на руския петрол. 

Добре поне, че италианците не са толкова сговорчиви та прибраха „Шехеразада“ – 140-метровата яхта на Путин – не е любовницата му, но може и повече да го заболи. За едни 700 млн. долара иде реч.

Иначе на Украйна днес ѝ беше ден. Сметките на Генщаба показаха, че 1/3 от оръжието, което обикновено Москва показва на парада за 9 май е... унищожена при „операцията по денацификация“. Паднали са и 25 000 солдати.

И още - има даже и видео как украниски дрон унищожава един от руските десантни катери. Точно край Змийския остров, който помните стана известен със звучното: "Руский военный корабль, иди на*уй."

Някъде следобед македонският външен министър Буяр Османи реши да ни заплашва, че ако не пуснем Скопие в ЕС до юни, неговото правителство нямало повече да тревожи гражданите си с тоя въпрос.

Ех, българският гражданин ще продължи да се терзае...