Депутат благодари на избирателите си, разигравайки високопроходим автомобил "Рейндж Роувър Спорт" на лотария, показа репортаж на Би Ти Ви. Изключеният от парламентарната група на ДПС Гюнай Хюсмен от Исперих, подари луксозното возило на активист на партията. Джипът е купен с депутатските заплати на Гюнай Хюсмен и добавени от него лични средства.

В томболата за возилото, разиграна пред нотариус, участваха около 200 активисти на ДПС в Исперих, които са го избрали за депутат. Народният представител обясни, че това не е отмъщение към партията, а просто изпълнение на предизборното му обещание.

"Обещанието е нещо свещено и аз смятам ,че ако някой наистина се чувства политик, трябва да си изпълнява обещанието, именно това ме подтикна, без никаква ирония, с абсолютно ясно съзнание и съвест да изпълня този свой ангажимент към  нашите активисти”, коментира той.

Гюнай Хюсмен връчва ключовете на Ниргюл Мустафа.

Високопроходимият автомобил е употребяван "Рейндж Роувър Спорт" и бе спечелен от Ниргюл Мустафа, чистачка в кметството на съседно село. По време на изборите тя била и член в секционна комисия. „Toва ми е първата такава спечелена награда, досега не съм печелила от никъде нищо... Имат книжки, децата ми, дъщеря ми, мъжът ми има. Сега ще я ползваме засега за наши нужди не знаем още и ние какво ще правим, защото сме в шок”, казва Ниргюл Мустафа.

Гюнай Хюсмен бе изключен от ДПС, след като не спази така наречената джентълменска уговорка да се откаже от мястото си, ако го спечели благодарение на преференциалния вот.