Големият британски музикален фестивал в Гластънбъри (Glastonbury) тази година ще бъде споходен от височайш гост. Реч пред меломаните от сцената ще произнесе лично Далай Лама.

Сцената, от която ще говори Далай Лама.

Гластънбъри е истински 4-дневен празник не само за музикалните фенове, а и за всички, обичащи изкуството като такова. На сцените му излизат и музиканти, и балет, и циркови трупи. Сега в шоуто ще се включи и един доказал стойността си човек - духовният лидер на будистите от цял свят - религията, отричаща насилието по какъвто и да било повод.

Беседата на Далай Лама е предвидена за сутринта на 28 юни, стана ясно от случайно публикувана в интернет страница от разписанието на феста Glastonbury 2015. Тя бе бързо свалена от сайта на събитието, но думите "Негово Светейшество ще излезе с лекция на фестивала сутринта на 28 юни" бяха видени от мнозина, което леко раздразни организаторите, имащи навика да пазят в тайна програмата до последния момент. 

Чудовищното пространство на фестивала в Гластънбъри от птичи поглед.

Единственият потвърден артист, който ще излезе на сцената в Гластънбъри в същата неделя след Далай Лама, е Лайънъл Ричи - една истинска мегазвезда от 80-те години на ХХ век.