Александър Йорданов възропта в профила си във фейсбук, че го обиждат на тема килограми. Той заподозря зла умисъл от подривни елементи, които не харесват позицията му за случващото се в Украйна.

Йорданов има богата политическа кариера - бил е председател на Народното събрание, посланик в Полша и Украйна, както и в Македония. Сега залага най-вече на активността си в социалните мрежи.

През времената на политическата си кариера, Йорданов роди фразата: "Днес е добър ден за българската демокрация." Заради закръглеността си преди време недоброжелателите му го наричаха неласкателно Дебелата Берта и Дон Домат.

Йорданов обаче отдавна е оставил времената на наднорменото тегло зад гърба си. Новият си строен силует постигна със сериозни диети и ограничения. Затова и реагира болезнено на днешните завистници във фейсбук:

Откакто започнах да пиша във фейсбук и особено сега, когато изразявам мнението си за агресията на Русия срещу независима Украйна, започнах да получавам заплахи. Това, че ще ме трепят и пращат в ада, го оставям в ръцете на Господ. Но това, че ме обиждат на дебел, показва, че са кривогледи. А това вече ме тревожи. Затова си позволявам да публикувам свои снимки, за да може руските подлоги у нас да си центрират зрението.