Въоръжен е нападнал и ограбил касата на митническото бюро на зеленчуковата борса в кв. "Слатина" в София, научи Клуб Z от свои източници. Невижданата по своята наглост атака е станала снощи малко след края на работния ден.

Нападателят е били поне един, бил е маскиран и с пистолет. Не се изключва обаче да е имал съучастник отвън. После се е оттеглил със сиво "Ауди А4". При нападението леко е ранена служителка, която все още е била там към 19.30 ч.

По данни на митницата, е взета цялата каса с наличната сума между 7000 и 8000 лв.

Заради наглостта на нападението на място се е събрала "половината столична полиция" казаха наши източници. Криминалисти казаха, че не си спомнят друг случай, при който с оръжие да е щурмувано митническо бюро.

Малкият клон в "Слатина" се занимава основно с обмитяване на чуждите плодове и зеленчуци, които влизат на борсата. Камионите се претеглят на кантар и им се взимат съответните митнически сборове. 

Интересно е, че клонът и до днес се смята за запазена територия, контролирана от една от легендарните трибуквени групировки още от зората на демокрацията - точно както митниците в Илиянци и Самоков. Ченгета предполагат, че сега вероятно и хора на групировката ще търсят нападателя (или нападателите) за възмездие.