Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов смята, че „Левски“ е по-опасен, когато е ранен. А в момента кръвният враг на „армейците“ е не просто ранен, той е смъртно ранен.

През последните дни в клуба от „Герена“ ситуацията започна да излиза извън контрол и понастоящем „Левски“ е без спортен директор и със старши треньор, който не иска да води отбора. Младенов обаче е предупредил своите играчи да не подценяват тези в синьо по време на Вечното дерби, което е този уикенд.

„Искам футболистите да мислят само и единствено за играта си на терена и да се влагат на 100% в тренировъчния процес. Не бива да подценяваме „сините“ само защото в клуба цари управленска криза“, алармирал е старши треньорът на ЦСКА.

Още след мача със „Славия“ от последния кръг (спечелен от „червените“ с 3:0 на „Армията“ - б.а.) Младенов заяви, че във Вечното дерби няма фаворит и невинаги отборът, който се намира в по-добра форма го печели.

В класирането в „А“ група след изиграни 25 кръга ЦСКА е трети  с 48 точки. „Левски“ е чак на петото място с 4 по-малко и при евентуална загуба ще се отдалечи на цели 7 от вечния си враг. Есенният двубой между двата най-силни български отбора завърши с категоричен успех за ЦСКА с 3:0, като „армейците“ тотално надиграха „сините“