„Три мандата премиер не се става лесно и то да си изкарваш мандата или да си тръгваш малко преди да паднеш, за да ги биеш пак. Това също е наука, учи се в гимназията в Банкя.“

Това заяви Бойко Борисов в реч пред симпатизанти в Бургас.

“Ние няма да вземем втория мандат. Ние в такава политическа ситуация няма защо да си хабим името", каза той.

За третия мандат няма кой да преговаря, имаме решение с БСП да не управляваме, обяви Борисов.

“Конгресът ме е задължил да не го правя. Христо Иванов каза, че си търси други приятели. Той ще сяда с мафията на една маса, а с ГЕРБ им било рано, учили се”, добави бившият премиер.

Той нападна остро падналото правителство:

„Една къщичка за птици не са направили, една велоалея. Магистрала „Тракия” година и половина вече не се поддържа. Тя вече е опасна за вашето здраве и живот. Средната лента не е ремонтирана, тировете карат в аварийната, а всички бягат в лявата. Това донесоха. Това не им беше достатъчно. Цяла предизборна кампания изградиха върху „Хемус”. Те знаят какво са направили. Знаят за пълния си провал и знаят, че трябва бързо да избягат.”

„Тяхната правосъдна реформа беше това да намерят пост на Бойко Рашков, продължи Борисов. - За седем месеца има внесени три законопроекта от цялата им мащабна реформа. Само един от тях се прие от управляващата коалиция. Тези момчета са от година и половина министри и се оказва, че при всяка проблемна ситуация има замесени полицаи и коли със специален режим на движение.”

По думите му от ГЕРБ няколко пъти са помогнали на „Продължаваме Промяната”. 

„Най-тежкият въпрос за това правителство беше изборът на шеф на БНБ. Помогнахме. После Украйна - помогнахме. След това беше Северна Македония. Ние не само не ги атакувахме, а внесохме предложението. След това бяха аматьорски изгонените руски дипломати. Въпреки всичко, ние пак ги подкрепихме, за да могат БСП да излязат чисти. Щяхме да ги подкрепим и за правителство. Все трима депутати щях да намеря”, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Нека малко да се смирят. Вярно, пак се канят да правят измами с машините. Да се надяваме, че този път ще сме по-бдителни”, продължи той.

„Радев причини много щети. Той доведе тези хора и животът ще му го върне сега за служебното правителство. Как ще оправя тиняка, който оставиха? Аз с моя опит не се наемам. Мога само да му пожелая успех”, посочи Бойко Борисов

В началото на срещата със симпатизантите на ГЕРБ Борисов призова за минута мълчание в памет на бившия японски премиер Шиндзо Абе, който почина след като беше прострелян на предизборно събитие вчера.