По време на първото правителство (2009-2013) на Бойко Борисов не е имало рекет от страна на държавата над големите медии.

Това заяви самият Борисов пред Би Ти Ви в Париж. Той бе във френската столица за участие в марша срещу тероризма заради атентатите през седмицата, взели 17 жертви.

На въпрос имало ли е рекет в периода, когато държавата се е превърнала в най-големия рекламодател на медиите, премиерът отговори, че телевизиите взимали най-много пари.

На Борисов бе припомнено, че България заема незавидното стотно място в класацията по свободата на словото и че разстрелът в редакцията на в. "Шарли ебдо" е посегателство точно срещу тази свобода. Борисов изтъкна, че всички са загрижени за нея и за това говорел фактът, че сега в Париж се събрали много повече лидери от цял свят, отколкото при други атентати, които не били срещу свободата на словото.

"Трябва един закон за медиите и нещата ще се оправят." Така Борисов отговори на напомнянето, че първото му правителство е позволило прекалена конентрация на собственост върху медиите.

На въпрос ще си промени ли отношението към медиите той отговори:

"Да. Вече не си говоря с тях."

Попитан кога се е разрастнала толкова банка КТБ, Борисов заяви, че при първото му правителство тя вече е била много голяма.