"Бих оприличил смъртта на Татяна Стоянова за пазарджишката община със смъртта на Ахмед Емин за ДПС, защото това е най-близкият човек до кмета на града. Според мен основната версия, по която трябва да се работи, е нарушени икономически интереси.”

Това коментира в „Здравей, България” по Нова тв председателят на вътрешната комисия в Народното събрание и бивш шеф на НСС ген. Атанас Атанасов.

"Хората в Пазарджик знаят, че Общината се управлява тоталитарно. Там дълги години има мълчание, не се чува какво се случва. В същия момент има интересни обществени поръчки, публично-частно партньорство с имоти и така нататък”, поясни още той. 

"Преди около два месеца при мен постъпи много тежък сигнал за корупционни обвързаностимежду представители на МВР, общината и други кръгове в Пазарджик - всичко това покривано от местната съдебната власт. Този сигнал го изпратих на главния прокурор. Сигналът бе подписан от конкретен човек, собственик на фирма, която е смачкана чрез използване на власт”, обясни Атанас Атанасов.

Според него се вижда, че убийството е извършено професионално, поръчково, без никакви следи.

"Случаят е симптоматичен за местното управление в България и би следвало да бъде на вниманието на обществеността”, на мнение е Атанасов.

Пред Клуб Z наши източници съобщиха, че реално Стоянова е била повече от дясна ръка на кмета на областния град Тодор Попов. Какво точно и какви поръчки са минавали през нея, може само да се гадае.

Убитата няма семейство и деца.

Днес оперативните действия на мястото на смъртта й продължават с огледи по светло.