Янко Минчев, който стана скандално известен като се съблече на връх Йордановден в Първомай, призна пред "Господари на ефира" на Нова тв: "Много съжалявам какво съм направил. Без да искам го направих, от нерви".

При борбата за кръста на 6 януари 24-годишният ром свали дрехите си от кръста надолу пред събралото се множество. Снимките на разголения Минчев обиколиха социалните мрежи, а прокуратурата се задейства и той беше подведен по чл. 325 от НК за едро хулиганство, според което може да получи до 6 години затвор.

"Станах известен, ама с тъпотии. Сега ми дават затвор. От 10 месеца ми дава прокуратурата", разясни снощи борецът за голата правда.

Той описа случилото се така:

"Сега ме пуснаха от полицията и се прибрах. Отидох да се хвърлям на кръста. Хвърлям се на кръста. Вземах кръста и върху мен се хвърлиха 10 човека. И се борихме в кръста, ей тука ръцете си таковах...средния пръст. Каниха ми се , псуваха ме ,обиждаха ме на циганин, щото имаше и българи момчета, попсуваха ме и аз щото нямаше какво да правя отказах се от кръста, но те се канят да ме бият. И аз без да се съобразявам, свалих си гащите и са хванах: Ей ви го кръста и на вас. После усетих, че има много жени, деца... То никой не можа да види, ама някой ме е снимал и пратил по интернет...Много съжалявам какво съм направил. Без да искам го направих, ама го направих от нерви", разказа Янко.

Накрая разкаялият се ром със склонност към разголване завърши:

"Това е най-голямата тъпотия, която съм извършил досега. Станах известен, ама с тъпотии. Съжалявам за това, което съм извършил и се извинявам на цяла България от все сърце. Моля ви, деца, не повтаряйте това, което съм направил аз. И никой да не го повтаря." 

Подобен тип извинение обаче не сме дочакали от друг прочул се със склонността си към разголване българин - Тодор Славков. Неговите голи заигравки в "Биг Брадър" бяха коментирани със снизхождение и на места с умиление, а вместо глоба или по-строго наказание палавият недотам наследник на фамилията Живкови стана и победител във формата.

А казват, че законът е еднакъв за всички.