Поумняването няма да подмине дори и куфара. Тази жертва на почивки и командировки, в която тъпчем багажа си и често е обект на недобро отношение по пътя си към багажните отделения на самолети и автобуси.

Компанията Delsey е във финалната фаза на разработка на куфар, уместно наречен Pluggage. Той е наблъскан със сензори и интелект, които с помощта на софтуерно приложение дават на дисплея на смартфона или таблета полезна информация. Например, възможността за локализация на багажа ви - може да проверите дали куфарът е в самолета, или пак вещите ви са загубени. Куфарът има вградена батерия, която може да заредите мобилните си устройства. Както и изтегляща се колонка, с която да слушате музика, докато чакате превоз.

Друга полезна опция (как досега никой не беше се сещал за нея), е вграденото осветление, което се задейства при отварянето му. Има и допълнителни екстри като възможност за отварянето му с пръстов отпечатък, както и опцията да изпраща информация дали във ваше отсаствие някой не рови в багажа ви.

Няма подробности за цената и неговата наличност, но на сайта delseypluggage.com можете да се запознате с екстрите и да гласувате за тези от вас, които ви харесат. Така Delsey ще избере какво да остане в пазарния продукт.

https://www.youtube.com/watch?v=-_qg533sZqE