Поредната, четвърта доза от франчайза "Трансформърс" с подзаглавие "Епоха на изтреблението" получи 7 номинации за кинематографичната антинаграда "Златна малинка". В това число в такива отговорни категории като "Най-лош филм", "Най-лош сценарий" и "Най-лош актьорски ансамбъл". Самият режисьор Майкъл Бей също е номиниран за работата си по лентата, която, според критиците, е тъпа и за детски филм, а претендира да не е само детски.

Пълният списък на наградите е публикуван на официалния сайт на "Златна малинка".

За званието "Най-лош филм" претендират и филми като "Да спасиш Коледа", "Изоставените", "Херкулес: Началото на легендата" и "Костенурките нинджа".

За най-лоши актьори и актриси се състезават Никълъс Кейдж ("Изоставените"), Сет Макфарлън и Чарлийз Терон ("Милион начина да си загубиш главата"), Адам Сандлър и Дрю Баримор ("Омешани"), Камерън Диас ("Другата жена").

С Майкъл Бей за най-лош режисьор ще се борят следните господа: Рени Харлин ("Херакъл"), Джонатан Либесман ("Костенурките нинджа"), Дарън Доън ("Да спасиш Коледа") и Сет Макфарлън ("Милион начина да си загубиш главата").

Напомняме, че антинаградата "Златна малинка" е учредена през 1980 г. от журналиста Джон Уилсън. А "малинка" (Raspberry или просто Razzie) непрестижният приз е наречен в чест на английския израз blowing a raspberry, който описва пърдящия звук, издаван с устни и език и всеки знае как звучи. Рекордьори по "награди" сред актьорите са Силвестър Сталоун, Кевин Костнър, Адам Сандлър и Мадона.