Едни от най-търсените и талантливи холивудски актьори - Брад Пит, Крисчън Бейл и Райън Гослинг, ще играят заедно във филм по бестселъра на писателя и журналист Майкъл Луис "Голяма игра на понижение: Тайните пружини на финансовата катастрофа", съобщи Variety.

Крисчън Бейл

 

 

 

 

 

 

Брад Пит
Райън Гослинг

С продуцирането се е заело киностудията на мистър Пит - Plan B. За сценарист и режисьор е назначен не особено известният Адам Маккей.

В книгата на Майкъл Луис се разказва за причините и развитието на ипотечната криза в САЩ през първото десетилетие на новия век. Тя беше публикувана през 2010 г. и в течение на 28 седмици бе в класацията за най-добри документални произведения по версията на The New York Times. Журналистът се опира на собствения си опит, правил е и редица интервюта с хора, замесени в тези катастрофални икономически събития.

Variety с право отбелязва, че студията Plan B на актьора Брад Пит продължава да доказва себе си като производител на сериозни кинодрами, сасягащи важни обществени въпроси. Дотук в биографията на компанията влизат филми като "12 години робство" и "Селма" - единият носител на куп "Оскар"-и, а вторият - кандидат за поне няколко такива. 

Редно е да се отбележи, че по-рано Брад Пит, Райън Гослинг и Крисчън Бейл никога не са снимали заедно един с друг - може би поради факта, че и тримата са в топ 10 на холивудското актьорство и на някои продуценти им се вижда излишно скъпо да хаби толкова звезди на едно място. Добре, че в случая продуцент е умният и талантлив съпруг на Анджелина Джоли.