Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова  отпадна на полуфиналите на силния турнир в Сидни след поражение от двукратната шампионка на „Уимбълдън“ Петра Квитова с 0-2 сета (5:7, 1:6). През миналия сезон българката спечели турнира, а с достигането си до полуфиналите тази година, тя записа общо 14 поредни победи в Сидни. Силната чехкиня, която към момента е 4-та в света, обаче сложи край на австралийската приказка на Цвети.


Въпреки днешната загуба, Пиронкова има сериозни поводи да бъде горда от постижението си в Сидни. Освен че постигна шест поредни победи през последната седмица, първата ни ракета си осигури $35,455 от наградния фонд и 210 точки за световната ранглиста, с които в понеделник най-вероятно ще се завърне в Топ 50.

Полуфиналният сблъсък, който бе пълно копие на миналогодишния мач за влизане във финал, започна добре за Пиронкова, която реализира бърз пробив и поведе с 2-0 гейма. За съжаление, Цвети не успя да запази първоначалната инерция и позволи на чехкинята да диктува темпото на игра. Квитова засили остротата на ударите и след  колебливото начало пое изцяло инициативата в двубоя. 

След Сидни, Цветана Пиронкова  се отправя към Мелбърн, където в понеделник започва Откритото първенство на Австралия. В петък ще бъде тегленето на жребия.