Ръководството на ЦСКА обяви, че продажбата на клубните акции ще започне на 19 март (сряда). На специална пресконференция президентът на „армейците“ Александър Томов обяви, че ЦСКА ще пусне на пазара 3 млн. ценни книжа, като всяка ще струва по 3 лв.

„Минималният пакет, който може да бъде закупен, е от 10 акции. Те ще бъдат достъпни във всеки банков клон. При успех на начинанието клубът ще има съвършено различни финансови перспективи в близкото десетилетие. Приходите от продажбите ще бъдат ползвани за покриване на част от дълговете, но и за развитие на първия отбор и школата. Инвестициите ще станат достъпни за нас най-рано през май. Акционерите със собствените си пари стават част от клуба“, заяви  Томов.

Ценните книжа са поименни и могат да бъдат закупени от лица над 18 г. срещу представяне ана лична карта. Акционерите имат право да участват пряко или чрез свои представители в акционерното събрание на клуба, както и да избират и да бъдат избирани на ръководни постове в дружеството. Продажбата на ценните книжа е свободна. Притежателите на акции ще могат по всяко време да получават подробна информация за финансовото състояние на клуба. Към момента акционерите в ЦСКА са 37.