Докато вървят слухове за оферти на английски клубове към Димитър Бербатов, той не спира да бележи и да носи победи на "Монако". Бербо заби единственото попадение за 1:0 при гостуването на "Лил" в мач от 22-ия кръг на Лига 1.

Нападателят се разписа с глава в 57-ата минута след центриране от свободен удар на Яник Ферейра-Караско. Така монегаските си тръгнаха с трите точки от стадион "Пиер-Моро". И се доближиха само на два пункта от зона "Шампионска лига". Тимът от княжеството е на пета позиция с 39 точки, докато "Пари Сен Жермен" заема третото място с 41, но и мач по-малко.

В същото време, според британския в. "Сънди Стар" лондонският "Куинс Парк Рейнджърс" е отборът, който се готви да отправи оферта от 1 милион паунда на "Монако" за българина. В изминаващата седмица "Дейли Мейл" написа, че клуб от столицата на Обединеното кралство иска да го върне на Албиона, без да съобщава точния адрес на кандидата.

Треньор на КПР е Хари Реднап, който познава отлично качествата на Бербо. А тимът му води битка за оцеляване.

Трябва да направим уточнението, че "Сънди Стар" е по-жълт и от "Дейли Мейл". Преди дни агентът на играча Емил Данчев обяви, че желанието на Митко е да остане в Монте Карло до края на сезона. Все пак до затварянето на зимния прозорец всичко може да се случи.

Всяка година по това време ставаме свидетели на изненадващи трансфери. Такова бе и преминаването на Бербатов от "Фулъм" в "Монако" през миналата година. А шефовете му на Лазурния бряг постоянно доказват, че обичат футболния бизнес що се отнася до покупките и продажбите...