Това не е програма. Програма за да бъде, трябва  има добре подбрани приоритети и цели. Тук става дума за стотици цели, което е абсурдно. Няма такава програма в света. За целите тряба да има ресурси, с които да се реализират. В тази програма няма нито един лев ресурс. Не е ясно какви бюджетни средства, какво публично частно партньорство... Няма фокус, тя е недопустима като брой приоритети и цели. Такава програма и Швейцария не може да реализира. Няма никаква ресурсна осигуреност. Това не е програма, това е някакъв сборник текстове.

Това каза пред Клуб Z депутатът от БСП Румен Гечев по повод програмата на правителството, публикувана в края на миналата седмица. Той поясни, че има предвид най-вече нейната икономическа част.

Записано е например, че ще се стимулират българските производители. С какво ще ги стимулират, с какви средства, от къде ще ги вземат, как ще стимулират износа? Има една идея - втори шанс за фалиралите фирми. Това е уникално! Някой фалирал веднъж, ще му платим с държавни пари да фалира втори път.  Кой ще плати тая работа? Това е изумително. Такава програма няма и в Саудитска Арабия, дето плуват в долари. Това противоречи на здравия разум. Вместо оскъдните пари да ги даваме на доказаните професионалисти, ние ще даваме на фалирали втори и трети шанс, за да фалират втори и трети път. Уникално! Нямам думи,

каза още Гечев. Той допълни, че до края на седмицата ще има обща позиция на БСП по отношение на програмата.