Американска футболна драма се разигра на 49-ото издание на финала Супербоул в Глендейл, Аризона - "Ню Инглънд Пейтриътс" детронира шампиона от 2014-а "Сиатъл Сийхоукс" и триумфира с четвърта титла за последните 14 години след 28:24. Двубоят имаше абсолютно неочакван завършек и още по-неочакван герой. 

20 секунди преди края "Сиатъл" чукаше на "вратата" на "патриотите" и вече виждаше как отново повежда в резултата (може би победно), когато новобранецът и абсолютен анонимник до днес Малкълм Бътлър пресече пас на куотърбека Ръсел Уилсън и сложи точка. Самият избор на комбинация от "морските ястреби" ще се коментира месеци, а вероятно и години напред, тъй като бе необясним и рискован.

Нервите на играчи на "Сийхоукс" не издържаха и не потърсиха саморазправа с противниците си, за секунда се стигна до няколко свади на терена.

А двубоят оправда очакванията за оспорваност и непредсказуемост до самия край. На полувремето резултата бе 14:14. След това "Сиатъл" дръпна с 10 точки аванс. В последната четвърт обаче 37-годишният коутърбек на "Ню Инглънд" Том Брейди поведе своите за исторически обрат - "Пейтриътс" е първият отбор, преодолял на Супербоул такъв дефицит в заключителните 15 минути.

Шоуто на Кейти Пери на почивката бе на нивото на мача

Брейди подаде 4 тъчдаун паса и постави рекорд на финала с 37 точни подавания от 50 опита на обща дистанция от 328 ярда. За рекордните си 6 участия на Супербоул той има вече 13 тъчдауна, с което подобри досегашното върхово постижение на Джо Монтана, който е с 11. Том Брейди логично бе избран за най-полезен играч (MVP), с което изравни друг рекорд на Монтана - по три отличия. И стана едва третият куотърбек (след Монтана и Тери Брадшоу) с четири шампионски пръстена.